Σχετικά με εμένα

Από μικρή, είχα πολλά συναπαντήματα με “το αόρατο” και πολλές εμπειρίες που ήταν αδύνατον τότε να εξηγήσω. Το 1985 συνάντησα τον πρώτο Δάσκαλο που μου αποκάλυψε πολλά για όλα αυτά τα ανεξήγητα που βίωνα από παιδί. Η εμπειρία αυτή ήταν πολύ σημαντική για τις διδασκαλίες που προοριζόμουν να ερευνήσω και να βιώσω στο μέλλον.

Το 1990 ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το yì jīng 易經, την κινεζική μεταφυσική και φιλοσοφία, που από τότε δεν σταμάτησα να μελετώ.

Το 1994 αποφοίτησα από το τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2001 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Κινεζική Ιατρική. Επισκέφθηκα 2 φορές το πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο της Tianjin, όπου και παρακολούθησα βασικά μαθήματα της ΠΚΙ (Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής), όπως και κλινικά εργαστήρια.

Μελετούσα τις αρχές του θεραπευτικού αυτού συστήματος, παράλληλα με το yì jīng 易經  και το Τάο.

Το 2003 συμμετείχα στην ίδρυση της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, όπου και δίδαξα έως και το 2010.

Από την χρονιά αυτή και μετά, άρχισα να ασκώ πιο συστηματικά την ΠΚΙ και τον βελονισμό. Έως σήμερα εργάζομαι ανεξάρτητα, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και ενημερωτικές διαλέξεις επάνω στην θεραπευτική, τον διαλογισμό, το yì jīng 易經 , την καλλιέργεια της επίγνωσης και της συνειδητότητας, την πρόβλεψη, τις ΑΛΛΑΓΕΣ και με ποιον τρόπο αυτές μπορεί να γίνουν εφικτές.

 _______________

ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ

Από τα πρώιμα κι όλας χρόνια μου συνειδητοποίησα ότι η όχθη στην οποία βρισκόμουν με οδηγούσε κάθε τόσο σε αδιέξοδα. Ψάχνοντας, αναζητώντας και ρωτώντας, βρέθηκα μπροστά από την καθοριστική απόφαση να δοκιμάσω να περάσω απέναντι, διασχίζοντας το σκοτεινό άγνωστο.  

Tόλμησα να βουτήξω. Υπήρχαν φορές που κόντεψα να πνιγώ. Φορές που έμενα χωρίς δύναμη αλλά και άλλες, όπου τίποτα δεν έμοιαζε αξεπέραστο για εμένα.

Με κάθε βήμα αποκτούσα συγκεκριμένη εμπειρία και μια απολύτως ξεκάθαρη γνώση. Μέχρι να βγω στην αντίπερα όχθη είχα δημιουργήσει ένα πρότυπο γέφυρας, που όσο περνά ο καιρός ενισχύεται και σταθεροποιείται όλο και περισσότερο.

Τα δομικά της υλικά ήταν και είναι: Ο διαλογισμός.  25 αδιάκοπα χρόνια συνεχόμενης εργασίας σε διαφορετικές ομάδες και συστήματα αυτογνωσίας.  35 χρόνια εντατικής έρευνας και μελέτης επάνω στην κινεζική μεταφυσική.  24 χρόνια διδασκαλίας μου επάνω στο yì jīng 易經 . Οι εμπειρίες και η ανατροφοδότηση που διαρκώς έρχεται  από τους μαθητές αλλά και από τους  θεραπευόμενους – τα ανεκτίμητα περιστατικά τα οποία  συναντώ όλα αυτά τα χρόνια.

Αν κι εσύ λοιπόν επιθυμείς να διασχίσεις το δικό σου «μεγάλο ποτάμι», στον χώρο μου θα βρεις κλειδιά που θα γεφυρώνουν τα κενά σου. 

Με πολλή πολλή αγάπη,

Σοφία.