Το μήνυμα είναι πάντα εκεί για να το λάβουμε…

 

Πριν από ένα περίπου μήνα, έτυχε να βρεθώ στον χώρο ενός ιδιαίτερα σεβάσμιου ανθρώπου, έξω από την πρωτεύουσα, σε μέρος εξοχικό, στους πρόποδες ενός υψηλού λόφου.

Μέσα στα πολλά που συζητήσαμε, ήταν και το Yi Jing. Τον ρώτησα αν τον ενδιέφερε να του δείξω πώς λειτουργεί αυτή η προσέγγιση, πώς παίρνουμε απαντήσεις από το Yi Jing και τι είναι τα εξάγραμμα.

Εκείνος δέχτηκε κι εγώ, χωρίς να χρησιμοποιήσω κάποιον συγκεκριμένο τρόπο χρησμοδότησης, άρχισα να σχηματίζω ένα τυχαίο εξάγραμμο. Πάντα το κάνω  αυτό, προκειμένου να περιγράψω το Yi Jing για πρώτη φορά σε κάποιον. Έπειτα κυττάζω ποιο εξάγραμμο δημιούργησα  και τί μήνυμα δίνει.

Στην προκειμένη περίπτωση, ήταν το εξάγραμμο  60. Jie Ρύθμιση

Το Υi Jing μας λέει μέσα από αυτό το εξάγραμμο:

«…όταν το νερό αυξάνεται, χρειάζεται να διοχετεύεται σε κατάλληλα κανάλια, ώστε ν’ αποφεύγεται η πλημμύρα… Η κατάσταση δείχνει… το νερό ή ο,τιδήποτε άλλο αυτό εκπροσωπεί, τείνει στην υπερβολή και  αυτή η υπερβολή χρειάζεται να  μετριαστεί για να μην υπάρξει κίνδυνος…» 

Δεν πήγε καν ο νους μου στο τι θα ερχόταν…

Άλλες φορές το Yi Jing μιλά κυριολεκτικά, άλλες αλληγορικά. Ο μαθηματικός αυτός κώδικας μπορεί να μιλήσει με απερίγραπτους τρόπους, για τα πάντα.

Δεν σκέφτηκα να κάνω κανένα λόγο για το μήνυμα, που στην προκειμένη περίπτωση, ήταν κυριολεκτικό.

Μετά από μία εβδομάδα, που επισκέφθηκα ξανά τον σεβάσμιο αυτόν άνθρωπο, μου ανέφερε ότι μια μεγάλη βροχή, που έπεσε την περασμένη ημέρα, είχε φέρει πλημμύρα στον χώρο του, με αποτέλεσμα να γίνουν άσχημες ζημιές.

Πριν μία εβδομάδα, είχε σχηματισθεί «τυχαία», το εξάγραμμο που μας έλεγε τι θα συμβεί, αλλά εκείνη την στιγμή δεν υποψιάστηκα τίποτα…

Το Πεδίο πάντα μας ειδοποιεί από πριν, για κάτι που είναι να συμβεί, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι!

Το μήνυμα είναι πάντα εκεί για να το λάβουμε…

Δημοσιεύθηκε στην BLOG. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.