Πάντα θα υπάρχουν προκλήσεις…
 

Πέρα από την θεωρία, το πιο σημαντικό είναι το τι κάνουμε στην πράξη. Το πώς μπορούμε στην πράξη να μετατρέπουμε τα αρνητικά συμβάντα της ζωής μας. Έτσι αποφάσισα να εκθέσω ένα  πρόσφατο συμβάν που έτυχε σε εμένα.

Ο Νείλος, το μικρό μου το σκυλάκι, χτυπήθηκε από μηχανάκι, με αποτέλεσμα,  ένα μετατραυματικό γλαύκωμα και διάφορες άλλες παρενέργειες, που εμποδίζουν ακόμη την όρασή του.

Για εμένα, ο μόνος τρόπος για να χειριστείς κάτι αρνητικό, είναι να αναζητήσεις τα θετικά που φέρνει αυτό. Γιατί πάντα υπάρχουν θετικά. Τα  δύσκολα, πάντα  φέρνουν μια σημαντική πληροφορία.


Θα απαριθμήσω λοιπόν μερικά από αυτά που διέκρινα στην δική μου περίπτωση:

Κατ’ αρχήν, το είδα σαν μια ευκαιρία για να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, ώστε ν’ αποφευχθεί ότι δεν απέφυγα εγώ.  Μετά από ατύχημα κοντά στο μάτι, μπορεί να προκληθεί μετατραυματικό γλαύκωμα. Στα ζώα, αυτό εμφανίζεται με ένα γαλαζωπό φίλτρο, μπροστά από τον φακό του ματιού και υπάρχουν ειδικοί κτηνίατροι [1], με εξειδίκευση στα  μάτια των ζώων. Αν σε ένα ζώο δημιουργηθεί, για οποιοδήποτε λόγο κάτι τέτοιο, καλό είναι, σε συνδυασμό με τον δικό του κτηνίατρο, να εξετάζεται και από τον ειδικό κτηνίατρο.

Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνε το πιο απλό. Αυτό που δεν θα βλάψει σε καμία περίπτωση. Και εάν έχεις διαίσθηση, εμπιστεύσου την.  Το νοσοκομείο στο οποίο αναγκάστηκα να απευθυνθώ εκτάκτως, στην αρχή, λόγω της αργίας του τριημέρου, του έδωσε αγωγή με ατροπίνη, που τον χειροτέρεψε. Το παρατήρησα, αλλά δεν εμπιστεύτηκα ούτε την γνώση μου, ούτε το ένστικτό μου, από φόβο.  Δεν με εμπόδισε όμως και να συνεχίσω να το ψάχνω, μέχρι που εντόπισα την ειδικό.

ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.   Κάθε σύμπτωμα, μάς ζητά να προσέξουμε και να κατανοήσουμε τί δυσλειτουργικό συμβαίνει στο σώμα μας, τον νού μας, τις συνήθειες μας,... την πραγματικότητά μας. ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.  Δεν παθαίνουμε τίποτα αν το υπόβαθρο είναι γερό. Τα ατυχήματα, σου δείχνουν τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, χρειάζεται να είσαι πολύ πιο προσεχτικός/ή. Το κακό "κάρμα" συμβαίνει κυρίως επάνω σε στιγμές αδυναμίας. Κακοτυχία μπορεί να συμβεί  οποιαδήποτε στιγμή βρεθούμε με πεσμένη ενέργεια. Επάνω σε τέτοιες στιγμές είναι που έρχονται και μας συναντούν τ' αρνητικά δυναμικά. Χρειάζεται να μπορείς να αναγνωρίζεις σε ποια ενεργειακή κατάσταση είσαι κάθε στιγμή. Ν' αναγνωρίζεις πότε δεν είσαι καλά.

Κάθε δυσκολία είναι μια νέα ευκαιρία να αξιολογήσεις σε τι επίπεδο σταθερότητας βρίσκεσαι. Είναι αρκετά δυνατή η ενέργειά σου, ώστε να έχεις γερή άμυνα και αντίσταση απέναντι στις προκλήσεις;  Πόσο σε παίρνει μια κατάσταση; Πού το χάνεις, άρα τί χρειάζεται να καλλιεργήσεις; Μπορείς ν' αξιολογείς ορθά, πώς είσαι την κάθε στιγμή;

Πάντα θα υπάρχουν προκλήσεις. Αυτό είναι το «ύφασμα» σε αυτήν την γη. Χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί σε αυτές για να παίρνουμε πάντα την πληροφορία που φέρει κάθε πρόκληση. Αυτό με τον Νείλο, ακόμη εξελίσσεται σαν ένα ντόμινο, που, με μεγάλο ενδιαφέρον, παρατηρώ πού θα με βγάλει και τι θα μού έχει διδάξει μέχρι το τέλος.

Τα θετικά, που μπορεί να σκεφτεί κανείς, δεν έχουν τέλος. Τέλος δημιουργεί ο νους, που ζητά πάντα κυρίως την άνεση.[1] Η κτηνίατρος στην οποία κατέληξα, είναι η Ευγενία Σκούντζου, στον Χολαργό http://www.eyevetsurgery.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=81&lang=el

 


Back to top