Η επιστροφή του φωτός
 

Όταν ο,τιδήποτε κορυφώνεται, …η αλλαγή βρίσκεται στο κατώφλι.

Μπορεί ο νους της ανθρωπότητας, που  σχηματίζεται από τους νόες όλων μας, να μην έχει ακόμη προσανατολιστεί ορθά και στον βαθμό που θα ήταν απαραίτητο, για να γυρίσει το τιμόνι και να αλλάξει η ρώτα την οποία τραβάμε, οριστικά και αμετάκλητα.

Αλλά, όταν το «κακό» φαίνεται να κορυφώνεται,

στο μη ορατό επίπεδο,  το «καλό»  έχει ήδη αρχίσει να δυναμώνει. Επειδή είναι ΝΟΜΟΣ ότι «όταν το ένα τμήμα μια πολικότητας φτάνει στο άκρο του, γυρίζει στο αντίθετό του». Επειδή κάθε πολικότητα, καθώς μεγαλώνει, αρχίζει να αναπτύσσει μέσα της την αντίθετη ροπή. Η ροπή αυτή, όταν η πολικότητα έχει κορυφωθεί,  την τραβά προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Άρα, πέρα από τα αρνητικά που φαίνονται, ας είμαστε σίγουροι ότι μια ισχυρή και αντίθετη τάση έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει τους νόες μας. Όσο βλέπουμε το σκοτάδι να κορυφώνεται, το φως είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο χρόνος  έχει πια ωριμάσει και η κλεψύδρα έχει αντιστραφεί. Η ροή, μπορεί ακόμη να είναι μικρή, αλλά  μεγαλώνει. Δεν είναι τόσο δύσκολο πια να ανακαλύψουμε τον δρόμο πίσω προς την αληθινή μας φύση. Να βλέπουμε το ορθό και να το ακολουθούμε.  Να ελέγχουμε την σκέψη μας και να καταφέρνουμε τελικά να είμαστε καλοπροαίρετοι. Να επιμένουμε, κόντρα στις αρνητικές σκέψεις πεποιθήσεις, συνήθειες, κριτικές…

Η πολικότητα αλλάζει και η θετική δύναμη, μοιραία,  αρχίζει να μεγαλώνει. Αρχίζει να είναι μαζί μας.

Μπορεί ακόμη να μην είναι εμφανές, αλλά οι νόες μας, άρα και ο νους  της ανθρωπότητος, έχουν ήδη αρχίσει να επανασυνδέονται με την καρδιά μας και να  οδηγούνται από το πνεύμα.  Έχουν αρχίσει ήδη να προσανατολίζονται προς την ουσία. Το φώς επιστρέφει.

 «Στην ακμή του σκοταδιού, είναι νόμος ότι το φως επιστρέφει. Έτσι, όταν η επιστροφή του φωτός είναι γεγονός, είναι ευοίωνο να έχεις κάπου να πας».

Από το εξάγραμμο 24. Fu Επιστροφή


Αλλά ας θυμόμαστε, ότι το σκοτάδι είναι ακόμη μεγάλο. Αυτήν την στιγμή περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την καλλιέργεια. Χρειάζεται να προσκολληθούμε στις διδαχές των δασκάλων και την σοφία των παραδόσεων,

για ν' αλλάξουμε την ρότα…
Back to top