Ατραπός

 

Μαθητεύω, σημαίνει  πως αναζητώ  την γνώση και την αλήθεια, με ειλικρίνεια.

Σημαίνει  αντιμετωπίζω τους δαίμονες. Τους δικούς μου δαίμονες…  Σημαίνει «Γνῶθι σαυτὸν».

Εδώ τα πράγματα στενεύουν. Αρχίζουμε να βαδίζουμε την Ατραπό. Ένα δρόμο δύσκολο. Γιατί πρέπει κανείς να κοιτάξει κατάματα τον εαυτό του.

Γιατί θα πρέπει να χάσει κανείς τις βολές του, την υποτιθέμενη ασφάλειά του, να αντιμετωπίσει όψεις για τις οποίες μπορεί να ντρέπεται, όψεις που δεν του αρέσουν,… γιατί θα πρέπει να υποστηρίξει μια πορεία που μπορεί να μην είναι καθόλου εύκολη…!!!

«Μαθητής» σημαίνει κάποιος που πάει να συναντήσει τον Εαυτό του, για να εκπληρώσει τον Δρόμο του και την ιδιαίτερη κληρονομιά του. Πράγμα επίσης απαιτητικό.

Γιατί ο δρόμος του καθενός μας, μπορεί τελικά να μην έχει σχέση με αυτό που νομίζαμε…. Μπορεί το χάρισμά μας να μην έχει σχέση με τα πάθη και τις επιθυμίες μας και γι αυτό πολλές φορές χάνουμε το δρομολόγιο και δεν επιχειρούμε καν να το ξαναβρούμε…

Μπλεκόμαστε σε  δαιδάλους λανθασμένων μηχανισμών και πεποιθήσεων που  δημιουργούν τριβές μέσα μας.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι άνθρωποι, δεν ζούμε την ουσία μας και δεν επικοινωνούμε μέσα από αυτήν. Έτσι, αναλωνόμαστε σε  αντιπαραθέσεις, η ζωή μας δεν είναι χαρούμενη και δεν ζούμε την αφθονία.

Σαν μαθητές καλούμαστε να επιστρέψουμε.

Μαθητεία τελικά είναι το ξεμπέρδεμά μας.

Είναι συγκλονιστικά τα αποτελέσματα και οι συγχρονικότητες που συμβαίνουν μετά. Τα πάντα συντονίζονται και μικρά θαύματα αρχίζουν να πραγματοποιούνται, μέσα μας και γύρω μας.

Αρκεί να το επιλέξουμε. Αρκεί να επιλέξουμε την Ατραπό και ν αρχίσουμε να εργαζόμαστε, πρώτ’ απ’ όλα, με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την ενέργειά μας.

Τα 3 βασικά επίπεδα της Ύπαρξής μας…

Δημοσιεύθηκε στην BLOG. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.