Αποσυμβολίζοντας την γλώσσα της Ζωής και των Αλλαγών.

 

Ο  χαρακτήρας  «Jīng»   σημαίνει  «ιερός λόγος ή άποψη».

Ο  χαρακτήρας «Yì» σημαίνει αλλαγή.

Στην κυριολεξία, yì jīng  σημαίνει «Το ιερό βιβλίο, που περιγράφει τους νόμους της αλλαγής».

Όλα αλλάζουν. Κάθε τι αλλάζει στον δικό του χρόνο, με τον δικό του τρόπο  και ανάλογα με τις  συνθήκες. Αλλά αλλάζει.

Από την στιγμή που η εκδήλωση προέκυψε, τα πάντα βρίσκονται σε μια διαρκή μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη. Το βασικό χαρακτηριστικό της ζωής είναι η αλλαγή και ο Μετασχηματισμός.

Τίποτα απολύτως δεν μένει ακίνητο στον κόσμο μας. Ακόμη και τα ορυκτά μετασχηματίζονται. Υλικά και άυλα. Πράγματα, άνθρωποι, καταστάσεις, ιδέες, σχέσεις, πολιτισμοί,… τα οικονομικά, η υγεία, τα πολιτεύματα, οι απόψεις…

Καμία αλλαγή όμως δεν γίνεται τυχαία και άναρχα. Υπάρχει μια εσωτερική τάξη στον κόσμο και κάθε μετάπτωση, κάθε συμβάν, συνδέεται με όλα όσα συμβαίνουν ταυτόχρονα κι επηρεάζεται από αυτά. Όλες οι αλλαγές και οι μετασχηματισμοί που συμβαίνουν, συνδέονται. Επειδή είμαστε κομμάτια ενός ΟΛΟΥ ενιαίου και αδιαίρετου και κάθε τί που συμβαίνει σε ένα τμήμα του ΟΛΟΥ, έχει άμεση επίπτωση στο ΟΛΟΝ. Απλά δεν έχουμε διδαχθεί  να το παρατηρούμε.

Το Yi Jing είναι το απόλυτο «κλειδί» για να ξεκλειδώσεις την άδηλη αυτή γλώσσα της Δημιουργίας. Γι αυτό και θεωρείται ιερό.

Όσο το μελετάς, τόσο αρχίζεις να κατανοείς με ποιο τρόπο αλλάζουν και εξελίσσονται τα πράγματα μέσα από την άρρηκτη σύνδεσή τους.

Τόσο κατανοείς αληθινά την κίνηση πίσω από κάθε τι που σε απασχολεί.

Γιατί το yì jīng περιγράφει την αρμονία και τον Νόμο πάνω από τους Νόμους. Περιγράφει την φύση του Θεού. Το πώς είναι κατασκευασμένα αλλά και πώς  εξελίσσονται τα πάντα.

Είναι σαν το μίτο που θα σε πάρει από τον Λαβύρινθο και θα σε βγάλει στο φως.

Σε αυτήν την στιγμή των μεγάλων αλλαγών στον κόσμο, το yì jīng έρχεται για αυτούς που θέλουν πραγματικά ν’ αλλάξουν, κατανοώντας το νόημα πίσω από κάθε τι που ζουν και βιώνουν…

Έρχεται να μας διδάξει πως καλοτυχία σημαίνει, συντονισμός! Ορθό βάδισμα, σύμφωνα με τον Νόμο του ουρανού, επάνω στο δικό μας πεπρωμένο.

 

Δημοσιεύθηκε στην BLOG. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.