Η διδασκαλία επάνω στο φιλοσοφικό yì jīng 易 经

 

Η διδασκαλία επάνω στο φιλοσοφικό yì jīng 易 经 επαναλαμβάνεται, περίπου κάθε 3 χρόνια. Αυτό το μαγικό δρομολόγιο μάς συνεπαίρνει όλους, σε κάθε τάξη, με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο .

Κάθε φορά μια νέα δυναμική δημιουργείται με τους νέους μαθητές. Άλλο εξάγραμμο τάξης παίρνουμε, σε διαφορετικό σημείο μέσα στο γίγνεσθαι βρισκόμαστε.

Διαφορετικές συγχρονικότητες, ανάλογες με την ζωή του καθενός, αλλά και την πραγματικότητα που μοιραζόμαστε.

Κι εγώ, η ίδια αλλά και  αλλαγμένη, παρατηρώ το πώς η εξελισσόμενη πορεία μου ταιριάζει με τις ενέργειες κάθε νέας ομάδας.

Την χρονιά αυτή υπάρχει μια αλλιώτικη δίψα!  ” Πρώτη φορά οι περισσότεροι από τους μαθητές, από τα πρώτα τους κι όλας βήματα, δεν σταματούν να ρωτούν και ν αναγνωρίζουν!….”

Το τί στ’ αλήθεια συμβαίνει ή τείνει να συμβεί στην ζωή τους! Πώς θα λύσουν θέματα, πως θα προχωρήσουν στις σημερινές συνθήκες… πώς θα μετατρέψουν το δυσάρεστο σε πολύτιμο…

Αυτήν την χρονιά έχω μια ιδιαίτερη χαρά στην ψυχή μου.

Εξαιτίας αυτής της δίψας που βλέπω. Εξαιτίας της ελπίδας και της προσπάθειας…  εξαιτίας του ότι τα μάτια των μαθητών κυττάνε πάνω και πέρα από τα καθημερινά.

Κανείς δεν πτοείται! Όλοι  κυττάνε προς την «χώρα» όπου κατοικούν οι λύσεις…                              εκεί όπου «υπάρχει Θεός»!

Νέο φως στην γη μας εύχομαι !

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.