Τι σχέση έχει το αγκάθι ενός πυράκανθου με ένα υπερφορτωμένο πρόγραμμα.
 

Πριν τρεις μέρες, ενώ σάρωνα ξερές πευκοβελόνες και ξύλα από προηγούμενο κλάδεμα του πυράκανθου μπροστά από την είσοδο του σπιτιού μας, καρφώθηκε ένα σκληρό αγκάθι ενός περίπου εκατοστού (όλο μέχρι την άκρη του), στο πόδι μου.

Μέχρι το βράδυ, το πέλμα μου ήταν διπλό σε όγκο.
Έπρεπε να αποφύγω την επιδείνωση, αλλά και να κατανοήσω τι μου έλεγε ο εσωτερικός οδηγός για αυτό το κέντρισμα.

Κατ' αρχάς, χρειάζεται να σου μιλήσω για την ειδικότητά μου!

Η ανάγνωση των προβλημάτων στην ζωή και ειδικά στην υγεία ενός ανθρώπου είναι η δική μου ειδικότητα και ο τομέας που ερευνώ μέσα από την Κινεζική Ιατρική και όχι μόνο.

Κάθε δυσαρμονία που αρχίζει να σχηματίζεται στην ζωή σου, μπορεί «να διαβαστεί», πριν ακόμη εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε τομέα της και ειδικά στην υγεία. Μπορεί να διαβαστεί οπουδήποτε στο περιβάλλον σου ή επάνω στον εαυτό σου ή και από την αλληλεπίδραση αυτών των δύο.

Επειδή ο Κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε σήμερα (το γνωστό matrix) λειτουργεί σαν ένας τεράστιος καθρέφτης. Το κάθε τι, από την στιγμή της γέννησής του πριν καν γίνει εμφανές, καθρεφτίζεται άμεσα ΠΑΝΤΟΥ. Αν ξέρεις τον τρόπο, μπορείς να το διακρίνεις.

Και υπάρχουν πολλοί τρόποι γι' αυτό. Εδώ θα σου περιγράψω δύο από αυτούς.

Το αγκάθι λοιπόν στο πόδι μου είχε καρφωθεί με ακρίβεια χιλιοστού στην πορεία ενός από τους 12 μεσημβρινούς (ενεργειακά κανάλια) που έχουμε στο ανθρώπινο σώμα.

Τον μεσημβρινό του Σπλήνα.Ο κάθε μεσημβρινός στο σώμα μας σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Η πρώτη ανάγνωση - διάβασμα ήταν πολύ απλή. Το ενεργειακό κανάλι του Σπλήνα, χοντρικά, έχει να κάνει με την επιλογή (αποκλειστικά) τών ποιοτήτων που μας θρέφουν και την απόρριψη όσων δεν είναι χρήσιμα ή επίκαιρα για εμάς. Το ενεργειακό κανάλι του Σπλήνα επίσης έχει την ευθύνη να κρατά τα πάντα στην θέση τους στο εσωτερικό περιβάλλον του σώματός μας, αλλά και στην ζωή μας.

Συμπέρασμα:

Είχα υπερφορτωθεί με επί πλέον καθήκοντα τον καιρό αυτό και ο εσωτερικός οδηγός μού έλεγε: Τσέκαρε προσεκτικά τις τωρινές σου εκκρεμότητες και εστίασε αποκλειστικά στο ουσιώδες.

2η ανάγνωση:

Η επόμενη κίνηση ήταν να χρησιμοποιήσω το yì jīng 易經 (I Ching), για να πάρω περισσότερες πληροφορίες. Σχημάτισα λοιπόν ένα εξάγραμμο από το συμβάν.

Το αγκάθι του πυρ-άκανθου εκπροσωπείται από το τρίγραμμο  της φωτιάς Lí 離 

ενώ το άκρο πόδι μου, από το τρίγραμμο του κεραυνού Zhèn 震

Η εικόνα που προέκυπτε από το αγκάθι επάνω στο πόδι μου ήταν το τρίγραμμο Lí 離 επάνω στο τρίγραμμο Zhèn 震  που με την διάταξη αυτή  μάς δίνουν το εξάγραμμο:

  1. Shì Hé  噬盍 : «Δάγκωμα του εμποδίου».


Η εικόνα που αντιπροσωπεύει αυτό το εξάγραμμο είναι ένα εμπόδιο μέσα στο στόμα, που εμποδίζει την μάσηση. «Το άτομο καλείται να σπάσει και να θρυμματίσει το εμπόδιο με τα δόντια του, ώστε να μπορεί να θρέφεται».

Έπρεπε άμεσα να αφαιρέσω το εμπόδιο, που για εμένα πάντα είναι ένα και μοναδικό:      Η υπερφόρτωση.
Την ίδια ημέρα:

  1. Αφαίρεσα δύο σημαντικές υποχρεώσεις που είχα αναλάβει μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, ώστε να μπορέσω εστιασμένα να επικεντρωθώ αποκλειστικά στα νέα πράγματα που θα κάνω την επόμενη σεζόν.2. Αντιμετώπισα πρακτικά την μόλυνση και το πρήξιμο με βελονισμό βασισμένο στα τρίγραμμα του συμβάντοςκι ένα κρεμμύδι κατάπλασμα!  Αν σε ενδιαφέρουν οι αναγνώσεις αυτές, ενημερώσου για τα νέα μας προγράμματα και τον μοναδικό τρόπο για να αναγνωρίζεις πάντα τα μηνύματα που σου στέλνει διαρκώς ο εσωτερικός σου εαυτός.


Σε προσκαλώ στις συναντήσεις "Ανάλυση Εξαγράμμου του μήνα". Μάθε να ρέεις σύμφωνα με την ενέργεια που επικρατεί κάθε στιγμή. Μάθε να διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνει ο εσωτερικός εαυτός. Μάθε να συνδέεσαι με την δική σου πηγή δύναμης, βαδίζοντας το ιδανικό σου πεπρωμένο.

Σε βλέπω, σε αφουγκράζομαι…
Με αγάπη,
Σοφία.


 
Back to top